Machine Onderhoud

IMTA Technics voor het onderhoud van jouw houtbewerkingsmachines

Houd uw machines soepel draaiend met IMTA Technics. Onze deskundige machine onderhoud en reparatiediensten minimaliseren storingen.

Wanneer u in de houtbewerkingsindustrie werkt, bestaat uw dagelijkse werk uit het omgaan met veel verschillende machines. In de werkplaats heb je warme en koude persen, breedbandschuurmachines, voegmachines en nog veel meer.

Deze machines leveren zwaar werk en hebben af en toe wat ‘onderhoud’ nodig. Dat is waar IMTA Technics om de hoek komt kijken. Ik help je graag bij het opstellen van een onderhoudsplan met als doel de machines in topconditie te houden.

Waarom is Machine Onderhoud belangrijk?

De machines die helpen hout te bewerken, doen hun werk enkel naar wens wanneer ze goed onderhouden zijn. Versleten machines kunnen het bewerkingsproces vertragen of zelfs helemaal stilleggen. Hoewel mechanisch onderhoud aan installaties wel wat downtime kan geven, is dit niets in vergelijking met downtime die een bedrijf ervaart wanneer een machine defect is. Regelmatig Machine Onderhoud is van cruciaal belang om de optimale prestaties en efficiëntie van uw houtbewerkingsmachines te behouden. Bovendien is routinematig onderhoud vaak goedkoper dan het repareren van een machine die versleten of defect is. Een machine met versleten onderdelen kan de efficiëntie van het bewerkingsproces verslechteren, waardoor alles in de werkplaats trager verloopt.

De allerbelangrijkste reden om onderhoud tijdig te laten uitvoeren, is het waarborgen van de veiligheid van iedereen die met de installaties werkt. Medewerkers worden niet vrolijk van het werken met machines die traag en inefficiënt werken, maar een kapotte machine kan in het ergste geval zelfs ongelukken veroorzaken. Als de oorzaak hiervan slecht onderhoud is, zou dit bovendien kunnen leiden tot rechtszaken.

Het goed laten draaien van installaties in een houtbewerkingsbedrijf is een grote verantwoordelijkheid. Gelukkig hoef je het niet alleen te doen. Ik neem je graag de zorgen uit handen door het volledige onderhoud op me te nemen. Zo weet je altijd zeker dat je machines stuk voor stuk in topconditie zijn.

Wij verzorgen machine onderhoud van a tot z

Wij zijn thuis in alle aspecten van machine onderhoud in de houtbewerking. Wij regelen niet enkel een goede onderhoudsplanning die ervoor zorgt dat je apparaten regelmatig gecheckt en onderhouden worden, maar helpen tevens met andere zaken. Zo wijn we ervaren in het finetunen van machines en het oplossen van storingen. Is er groot onderhoud nodig? Ook dan helpen we graag van a tot z.

Onze specialisatie is het onderhouden van breedbandschuurmachines, warme en koude persen, voegmachines, guillotinescharen, lakstraten en manipulatierobots.

We stellen smeer- en onderhoudsplannen op, zodat je op de lange termijn geld kunt besparen. Daarnaast houden we ons onder andere bezig met het smeren en reinigen van machinerie, het plegen van preventief onderhoud, troubleshooting en het verhelpen van zowel pneumatische als hydraulische storingen.

Wij kunnen u ook helpen bij het aanpassen van machines en infrastructuur naar wens, zodat werkzaamheden van je bedrijf nog soepeler zullen verlopen. Denk hierbij aan het toevoegen of aanpassen van sensoren, drukknoppen, bewegingen, etc.

Meer informatie?

Contacteer ons per telefoon, e-mail of via het formulier voor meer informatie.